21 SEPTEMBER 2023

Alien Attack: A Hands-on Serverless Adventure

Borås Techarena vill tacka alla som deltog i vår workshop Alien Attack: A Hands-on Serverless Adventure den 21:e september. Det var en lekfull, inspirerande och lärorik dag där vi fick utforska möjligheterna med serverlös arkitektur tillsammans under AWS ledning.

Workshopen bestod av hands-on laborationer där vi fick bygga en spelapplikation med hjälp av AWS-tjänster som Lambda, DynamoDB, S3 och API Gateway. Vi fick även guidning och tips från erfarna arkitekter från AWS som hjälpte oss att lösa utmaningarna och besegra de främmande inkräktarna.

Dagen avslutades med en spännande föreläsning om Generative AI inom Retail, där vi lärde oss hur man kan använda AI för att skapa nya produkter, stilar och trender. Föreläsningen gav oss en inblick i olika användningsfall och AWS-tjänster för att förbättra kundupplevelsen och öka försäljningen.

Vi är glada över det stora intresset och engagemanget som visades under workshopen. Det var många intressanta diskussioner och frågor som uppstod, och vi hoppas att ni fick med er nya kunskaper och idéer. Vi vill också tacka våra samarbetspartners AWS och Ellos Group för att de gjorde denna workshop möjlig.

Vi som deltog var: AWS, Ellos Group, Rudholm Group Technology AB, Cloud Family AB, Accelerate at Iver, Digital Arkitekt, Högskolan i Borås, Borås Yrkeshögskola, Alexandersson Institutet

Vi ser fram emot att träffa er igen på nästa Techarena-event!

team_ai

23 AUGUSTI 2023

New things together

Den 23:e onsdagen i månaden arrangerade @HiveAndFive – New things together, i ett framstående samarbete med ACG Devs AB, Ericsson, IUC Sjuhärad AB samt Borås INK, en sammankomst som markerade sig som en milstolpe i vår gemensamma resa mot teknologins framkant. Vår diskussion var centrerad kring den avantgardistiska teknologin inom Artificiell Intelligens (AI) och dess kommande implikationer på verksamheternas operationella processer.

Herr Janne Kemi, en framstående representant från @Hiveandfive, bidrog med sin djupa insikt och passion för detta ämne, ett intresse som har rotats sedan hans ungdom. För att citera honom från kvällen:

”Jag lever verkligen min barndomsdröm i denna teknikens era.”

Att få dela och förmedla denna kunskap är inte bara en ära för honom, utan en glödande passion för oss alla på @Hiveandfive. Efter hans djupgående introduktion blev vi tilldelade en praktisk uppgift designad för både programmerare och de utan kodningsbakgrund, där vi tränade våra egna modeller och säkerställde att varje deltagare kunde engagera sig. Denna interaktiva session avslutades med tankeväckande diskussioner som lyfte fram vår gemensamma entusiasm för AI.

Vi tackar ödmjukt alla deltagare för deras engagemang. Ser fram emot ytterligare möten där vi kan fördjupa vår förståelse och relation till denna banbrytande teknologi. Vi tror och hoppas att dessa träffar kommer att inspirera fler till att fullt ut omfamna AI och de kommande teknologiska framstegen, detta gör oss mer rustade för en framtid där samverkan mellan människa och maskin blir avgörande.

Vi ser fram emot att välkomna er till kommande evenemang och fortsätta denna spännande resa tillsammans.

Rulla till toppen